Краще за піцу: смачна та проста страва з картоплі у духовці
Легко, ситно і дуже смачно: ідея, що приготувати на вечерю. Порадуйте родину цією стравою з картоплі.
Якщо звичні страви набридли, саме час спробувати щось нове. Цей рецепт страви з картоплі сподобається усім.
Більшість необхідних інгредієнтів завжди знайдуться вдома. А собівартість страви не засмутить ваш гаманець.
Читайте також:
Інгредієнти:
- 3 картоплини;
- 1 цибуля;
- 3-4 столові ложки олії (25 мл);
- 1 морквина;
- 1 червоний перець;
- петрушка;
- 3 яйця;
- 1,5 склянки молока (300 мл);
- 2 скл. борошна (240 г);
- 1,5 ч. л. солі;
- 1 ч. л. чорного перцю;
- 150 г твердого сиру.
Приготування:
- Картоплю почистіть, помийте та наріжте ножем для жульєну. Якщо немає такого ножа, то картоплю можна натерти. Залийте картоплю водою до верху та залиште на 15 хв.
- Цибулю нашаткуйте та обсмажте з олією на сковорідці до пом’якшення.
- Моркву так само наріжте ножем для жульєну. Додайте до цибулі та смажте ще 2 хвилини.
- Перець наріжте шматочками середнього розміру. Додайте його у сковороду та смажте ще 2-3 хвилини. Зніміть сковорідку з плити.
- Злийте воду з миски з картоплею. Додайте до неї овочі, які ви смажили. Поріжте петрушку та також додайте у страву. Перемішайте.
- Яйця збийте. Помішуючи, додайте молоко, борошно, сіль, чорний перець.
- Перемішуйте, поки не зникнуть грудочки. Вилийте суміш на картоплю і перемішайте.
- На деко покладіть папір для випічки та змастіть його олією. Вилийте суміш на деко і розподіліть рівномірно. Розгладьте верх страви та запікайте у духовці при 200 градусах 35 хвилин.
- Через 35 хвилин посипте тертим сиром Чедер. Випікайте ще 15 хвилин.
- Перед подачею розріжте на квадратики.
Відео з покроковим приготуванням «піци» з картоплі у духовці:
Нагадаємо, кулінарний експерт Євген Клопотенко нагадав, яку популярну рослину в Україні заборонено зривати та продавати. Її вважають весняним суперфудом.