Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Краще за піцу: смачна та проста страва з картоплі у духовці

Легко, ситно і дуже смачно: ідея, що приготувати на вечерю. Порадуйте родину цією стравою з картоплі.

Якщо звичні страви набридли, саме час спробувати щось нове. Цей рецепт страви з картоплі сподобається усім.

Більшість необхідних інгредієнтів завжди знайдуться вдома. А собівартість страви не засмутить ваш гаманець.

Читайте також:
Пісне меню: простий рецепт страви з грибів

Інгредієнти:

  • 3 картоплини;
  • 1 цибуля;
  • 3-4 столові ложки олії (25 мл);
  • 1 морквина;
  • 1 червоний перець;
  • петрушка;
  • 3 яйця;
  • 1,5 склянки молока (300 мл);
  • 2 скл. борошна (240 г);
  • 1,5 ч. л. солі;
  • 1 ч. л. чорного перцю;
  • 150 г твердого сиру.

Приготування:

  1. Картоплю почистіть, помийте та наріжте ножем для жульєну. Якщо немає такого ножа, то картоплю можна натерти. Залийте картоплю водою до верху та залиште на 15 хв.
  2. Цибулю нашаткуйте та обсмажте з олією на сковорідці до пом’якшення.
    Краще за піцу: смачна та проста страва з картоплі у духовці – 01
  3. Моркву так само наріжте ножем для жульєну. Додайте до цибулі та смажте ще 2 хвилини.
  4. Перець наріжте шматочками середнього розміру. Додайте його у сковороду та смажте ще 2-3 хвилини. Зніміть сковорідку з плити.
  5. Злийте воду з миски з картоплею. Додайте до неї овочі, які ви смажили. Поріжте петрушку та також додайте у страву. Перемішайте.
  6. Яйця збийте. Помішуючи, додайте молоко, борошно, сіль, чорний перець.
  7. Перемішуйте, поки не зникнуть грудочки. Вилийте суміш на картоплю і перемішайте.
  8. На деко покладіть папір для випічки та змастіть його олією. Вилийте суміш на деко і розподіліть рівномірно. Розгладьте верх страви та запікайте у духовці при 200 градусах 35 хвилин.
  9. Через 35 хвилин посипте тертим сиром Чедер. Випікайте ще 15 хвилин.
  10. Перед подачею розріжте на квадратики.

Відео з покроковим приготуванням «піци» з картоплі у духовці:

Смачна страва з картоплі у духовці

Нагадаємо, кулінарний експерт Євген Клопотенко нагадав, яку популярну рослину в Україні заборонено зривати та продавати. Її вважають весняним суперфудом.