Українські галушки — їжа з глибин історії: рецепт приготування
Галушки — це традиційна українська страва, яка сягає корінням глибини століть. Їх готують з простих інгредієнтів: борошна, води, яєць та солі, а потім відварюють у киплячій воді.
Галушки можуть бути самостійною стравою, або ж подаватися з різними добавками, такими як: шкварки (обсмажене сало з цибулею), підливою (з м’ясом, грибами або овочами) чи сметаною. До речі, галушки також можна використовувати як основу для супів.
Також зазначимо, що галушки — неофіційний кулінарний символ Полтавщини.
Рецепт українських галушок
Інгредієнти:
- 2 склянки борошна,
- 1 яйце,
- ½ склянки теплої води,
- ½ чайної ложки солі.
Як приготувати:
- У великій мисці змішайте борошно і сіль.
- Додайте яйце і теплу воду, і замісіть тісто до однорідності. Тісто має бути м’яким, але не липким.
- Накрийте тісто рушником і дайте йому відпочити 10 хвилин.
- Розділіть тісто на 4 частини.
- Кожну частину тіста розкачайте в тонку ковбаску товщиною близько 2 см.
- Наріжте ковбаску на шматочки товщиною близько 1 см.
- У великій каструлі закип’ятіть підсолену воду.
- Додайте галушки в киплячу воду і варіть 2-3 хвилини, або поки вони не спливуть на поверхню.
- Вийміть галушки з води за допомогою шумівки й процідіть.
- Подавайте галушки з вашими улюбленими добавками.
Кілька порад при приготуванні галушок
- Для більш пухких галушок, додайте в тісто 1 столову ложку розтопленого вершкового масла.
- Можна використовувати мінеральну воду замість звичайної.
- Якщо тісто липке, додайте ще трохи борошна.
- Не переварюйте галушки, інакше вони стануть жорсткими.
Раніше видання розповідало, який пісний сніданок можна приготувати за 15 хвилин.