Українські галушки — їжа з глибин історії: рецепт приготування

Фото: Інформатор

Галушки — це традиційна українська страва, яка сягає корінням глибини століть. Їх готують з простих інгредієнтів: борошна, води, яєць та солі, а потім відварюють у киплячій воді.

Галушки можуть бути самостійною стравою, або ж подаватися з різними добавками, такими як: шкварки (обсмажене сало з цибулею), підливою (з м’ясом, грибами або овочами) чи сметаною. До речі, галушки також можна використовувати як основу для супів.

Також зазначимо, що галушки — неофіційний кулінарний символ Полтавщини.

Читайте також:
Скільки грам муки в 1 столовій ложці: як правильно зважувати інгредієнти

Рецепт українських галушок

Інгредієнти:

  • 2 склянки борошна,
  • 1 яйце,
  • ½ склянки теплої води,
  • ½ чайної ложки солі.

Як приготувати:

  1. У великій мисці змішайте борошно і сіль.
  2. Додайте яйце і теплу воду, і замісіть тісто до однорідності. Тісто має бути м’яким, але не липким.
  3. Накрийте тісто рушником і дайте йому відпочити 10 хвилин.
  4. Розділіть тісто на 4 частини.
  5. Кожну частину тіста розкачайте в тонку ковбаску товщиною близько 2 см.
  6. Наріжте ковбаску на шматочки товщиною близько 1 см.
  7. У великій каструлі закип’ятіть підсолену воду.
  8. Додайте галушки в киплячу воду і варіть 2-3 хвилини, або поки вони не спливуть на поверхню.
  9. Вийміть галушки з води за допомогою шумівки й процідіть.
  10. Подавайте галушки з вашими улюбленими добавками.

Кілька порад при приготуванні галушок

  • Для більш пухких галушок, додайте в тісто 1 столову ложку розтопленого вершкового масла.
  • Можна використовувати мінеральну воду замість звичайної.
  • Якщо тісто липке, додайте ще трохи борошна.
  • Не переварюйте галушки, інакше вони стануть жорсткими.

Раніше видання розповідало, який пісний сніданок можна приготувати за 15 хвилин.