Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Як готується окрошка вдома: покроковий рецепт та корисні поради

Окрошка – це холодна супова страва, яку готують переважно у другій половині весни та упродовж літа. Подаємо рецепт, як її приготувати вдома, а також розповідаємо деякі нюанси страви.

Окрошка поєднує в собі свіжі овочі, зелень, варене м'ясо або ковбасу та кисломолочну основу. Вона не тільки чудово освіжає, але й насичує організм корисними вітамінами та мікроелементами. Як же її приготувати?

Для приготування окрошки вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • 3-4 картоплини,
  • 3-4 курячі яйця,
  • 200 грамів вареного м'яса (курятина чи яловичина) або ковбаси,
  • 2 свіжих огірки,
  • 5-6 редисок,
  • 1 пучок зеленої цибулі,
  • 1 пучок кропу,
  • 1 літр кефіру (або 500 мл кефіру і 500 мл води)
  • сіль – за смаком.
Читайте також:
Густе варення з полуниці: рецепт, як його зварити та на що звернути увагу

Рецепт окрошки на кефірі

  1. Картоплю ретельно миємо та варимо в мундирі до готовності. Яйця варимо вкруту (приблизно 10 хвилин після закипання). Після варіння картоплю та яйця охолоджуємо, очищаємо від шкірки та шкаралупи відповідно.
  2. Огірки та редиску миємо, обрізаємо кінчики й нарізаємо дрібними кубиками.
  3. Варене м'ясо або ковбасу нарізаємо дрібними кубиками. Можна використовувати курятину, яловичину або улюблену варену ковбасу.
  4. Зелену цибулю та кріп ретельно миємо та дрібно нарізаємо.
  5. У великій мисці змішуємо нарізану картоплю, яйця, огірки, редиску, м'ясо та зелень. Перемішуємо всі інгредієнти.

Готуємо основу для окрошки та змішуємо

  1. Залежно від ваших смаків, ви можете використовувати тільки кефір або розбавити його водою у пропорції 1:1. Якщо ви любите більш густу окрошку, використовуйте тільки кефір.
  2. Додаємо сіль до кефіру та ретельно перемішуємо.
  3. Заливаємо підготовлені інгредієнти кефіром або сумішшю кефіру з водою. Перемішуємо та ставимо в холодильник на 30-60 хвилин для настоювання.

До речі, для окрошки найкраще підходить нежирне варене м'ясо, як-от курка або яловичина. Однак, якщо ви любите більш насичений смак, можна використовувати ковбасу або шинку.

Раніше видання розповідало, як приготувати квас з бузини.