Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 308 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 16 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 15 100+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1800+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Як приготувати квас з бузини: рецепт на 10 літрів води

Як приготувати квас з бузини: рецепт на 10 літрів води

Приготувати квас з бузини доволі просто, але затратно по часу. Публікуємо найпростіший рецепт та розповідаємо про його користь.

Квас з бузини — це не лише смачний, але й дуже корисний напій. Він багатий на вітаміни, мінерали та інші біологічно активні речовини, які сприятливо впливають на організм людини.

ВІДЕО ДНЯ

Цей напій містить багато вітаміну C, який є потужним антиоксидантом. Він допомагає організму боротися з інфекціями та вірусами. А ще такий квас покращує роботу травної системи та обмін речовин.

Читайте також:
Як зробити домашній квас: дуже простий рецепт
Реклама

Ще одна користь — він має протизапальну дію. Квас з бузини може допомогти при болях у суглобах, м’язах, а також при головному болі.

Зверніть увагу, що не варто цей напій вживати людям з індивідуальною непереносимістю, а також вагітним та годуючим жінкам.

Реклама

Квас з бузини

Інгредієнти:

  • квіти бузини — 10-15 штук,
  • цукор — 500 г,
  • лимон — 2 штуки,
  • вода — 10 літрів,
  • дріжджі — 10 г (за бажанням, для швидшого бродіння).

Рецепт приготування

Для початку зазначимо, що збирати квіти бузини варто в екологічно чистих місцях. Пам’ятайте, що зривати квіти біля доріг та промислових об’єктів дуже небезпечно і є ризик отруїтися.

Реклама

Сам процес приготування варто розпочати з миття бузини.

Початок приготування квасу:

  • квіти бузини помістіть у великий посуд,
  • додайте цукор і нарізані шматочками лимони (разом зі шкіркою),
  • залийте цю суміш кип’яченою й охолодженою водою.

Далі повинен відбутися процес бродіння:

  • за бажанням додайте дріжджі, щоб прискорити процес (без дріжджів процес буде довший і природніший),
  • накрийте посуд марлею або тонким рушником і залиште в теплому місці на 2-3 дні. Час від часу перемішуйте суміш,
  • якщо не використовували дріжджі, процес може зайняти до тижня.

Очищаємо квас:

  • після закінчення бродіння процідіть квас через марлю або сито, щоб видалити квіти та осад,
  • розлийте квас у пляшки, щільно закрийте і залиште в холодильнику на кілька днів для насичення газами.
Реклама

Раніше видання розповідало, що стартував сезон спаржі, тому можна приготувати одну просту страву.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно