Рецепт варення з абрикосів: готуємо ласощі на зиму
Подаємо рецепт варення з абрикосів, яке стане чудовим доповненням до смачних страв.
Абрикоси — щедрий дар літа, з яких можна приготувати не лише ароматні компоти, але й запашне, насичене сонцем варення.
Сьогодні поділимося з вами рецептом абрикосового варення та кількома порадами для кращого смаку.
Перше і головне — для більш насиченого смаку абрикосового варення потрібно використовувати спілі плоди. Готовність варення можна перевірити, капнувши трохи сиропу на холодну тарілку. Якщо крапля не розтікається, значить варення готове.
Класичний рецепт абрикосового варення
Інгредієнти:
- 2 кг абрикосів,
- 1 кг цукру,
- 100-150 мл води.
Приготування:
- Абрикоси потрібно ретельно вимити, розділити на половинки, видалити кісточки.
- Потім викласти їх у каструлю з товстим дном, засипати цукром, залити водою.
- Довести до кипіння на середньому вогні, далі зменшити вогонь і варити 20-25 хвилин, періодично знімаючи піну. Для того, щоб варення стало густішим, варто цю процедуру повторити 2 рази. Між ними варення повинно охолонути.
- Після останнього варіння необхідно зняти з вогню, розлити гаряче варення у стерилізовані банки, щільно закрити стерилізованими кришками.
- Перевернути банки догори дном і залишити до повного охолодження.
Раніше видання розповідало, як зварити варення з черешні.