Називають королівською ягодою: чим корисний аґрус та кому найперше його потрібно їсти
Аґрус та його користь відомі чималій кількості людей. Розповідаємо, кому найперше варто його вживати та чому це королівська ягода.
У мережі можна натрапити на інформацію, що аґрус інколи називають «королівською ягодою». І це дійсно так, адже користь його неймовірна. Тільки уявіть, що у 100 грамах свіжих ягід міститься стільки вітаміну C, як у десятку апельсинів.
Також в аґрусі містяться вітаміни A, B1, B2, B6, E і K, які підтримують нормальне функціонування організму.
Мінеральний склад аґрусу також вражає. Він містить кальцій, залізо, магній, калій, цинк і мідь. Ці мікроелементи відіграють важливу роль у метаболічних процесах, зміцненні кісток і підтримці серцево-судинної системи.
Рекомендують його вживати у помірних кількостях для здоров’я очей. Завдяки високому вмісту вітаміну А та антиоксидантів, аґрус може покращити зір і знизити ризик розвитку дегенеративних захворювань очей, таких як катаракта і макулодистрофія.
А ще аґрус має низький глікемічний індекс, що робить його безпечним для вживання людьми з діабетом. Крім того, його регулярне вживання може допомогти регулювати рівень цукру в крові й знижувати ризик розвитку діабету 2 типу.
Також ягода містить залізо, яке необхідне для утворення гемоглобіну та попередження анемії. Регулярне вживання аґрусу допомагає підтримувати здоровий рівень заліза в організмі, особливо для людей, які не споживають достатньо м’яса.
Таким чином, користь аґрусу неймовірна. Включення його у раціон може допомогти зміцнити імунітет, покращити травлення, знизити ризик розвитку хронічних захворювань і покращити загальний стан здоров’я.
Але є кілька застережень. Не можна його вживати людям із запаленням дванадцятипалої кишки, виразкою шлунка та колітами. Також не варто скидати з рахунків випадки індивідуальної непереносимості продукту.
Раніше видання інформувало, чим корисна шовковиця.