Більшість робить неправильно: як влітку зберігати хліб, щоб він стояв довше
Хліб є основним продуктом домашнього вжитку, але він може дуже швидко запліснявіти, особливо в жарку погоду. Але є прийом зберігання, який допоможе зберегти їжу.
Багато хто влітку зберігає хліб у холодильнику. Проте, як повідомляють у виданні «Express», такий варіант є неправильним.
Адже охолодження може призвести до того, що хліб черствіє швидше через процес, який називається ретроградацією, коли молекули крохмалю кристалізуються при більш низьких температурах.
Також краще не зберігати хліб у герметичному пакеті, адже це сприяє утворенню вологи. А якщо продукт довго стоїть у вологому або надто теплому середовищі, він може стати розсадником плісняви, що становить небезпеку для алергіків або респіраторних захворювань.
Ідеальне місце для випічки— хлібниця або прохолодна суха шафа, де вона захищена від головних причин псування хліба, надлишку вологи та тепла. Також можна класти цей продукт у спеціальні тканинні пакетики, вони допомагають зберегти його свіжість.
Якщо хочеться зберегти свіжість хліба понад кілька днів, його краще не охолодити, а заморозити. Потім у кімнатній температурі він відновить свій смак.
Раніше повідомлялось, як правильно зберігати зелень у холодильнику.