Що радять їсти, щоб зупинити передчасне посивіння волосся
Хоча генетика та вік є двома факторами, які ви не можете контролювати, коли справа доходить до появи сивого волосся, але ви можете запобігти дефіциту вітамінів, який сприяє посивінню волосся.
Хоч у старшому віці посивіння неминуче, швидкість, з якою це станеться значною мірою залежить від вашого способу життя, зокрема і від їжі, яку ви споживаєте. Про це повідомляє видання «Express».
Отже, це мають бути продукти, насичені такими вітамінами:
- D3: гриби, оселедець, сир, райдужна форель, тофу, тунець, консервовані сардини, йогурт
- В12: лосось, курка, яйця, волоські горіхи, рис, кешью, чорниця, манго;
- міддю: кіноа, булгур пшеничний, сочевиця, солодка картопля, нут, насіння соняшнику, кешью;
- цинком: кедрові горіхи, гранат, авокадо, банан;
- кальцієм: апельсини, папайя, зелень, брокколі.
Поживні речовини також можуть використовуватися для росту нових, здорових пасом волосся. Також щоб не мати передчасного сивіння волосся, не потрібно палити.
Також поява сивого волосся може бути зумовлена стресом, ожирінням або ж порушенням роботи імунної системи через хворобу.
Раніше видання публікувало варіанти зачісок для жінок, які не старять.