Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 310 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 17 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 800+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 15 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1800+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Поради
  • Ніжне тісто та багато сиру: як приготувати ліниве хачапурі на сковороді

Ніжне тісто та багато сиру: як приготувати ліниве хачапурі на сковороді

Хачапурі — традиційна грузинська хлібна страва з сиром. Приготувати її можна навіть на сковорідці.

Для хачапурі характерний великий вміст сиру: його в хачапурі приблизно вдвічі більше за вагою, ніж борошна. Існує безліч видів хачапурі. Одним з рецептів поділилася кулінарна блогерка ask_edith.

«Ніжне тісто та багааато сиру, а ще за один заміс у нас виходить обід/вечеря на чотирьох і мінімум зусиль та часу, особливо якщо взяти декілька сковорідок», — зазначає блогерка.

Читайте також:
Легендарний рецепт: як приготувати картоплю з лисичками

Інгредієнти:

  • борошно — 400 г
  • кефір — 260 мл (чим жирніше, тим краще)
  • яйце — 1 шт.
  • олія — 30 мл
  • цукор — 1 ч. л.
  • розпушувач — 1 ч. л.
  • сіль — 1 ч. л.

Для начинки:

  • сир сулугуні — 300 г
  • чедер — 200 г

Приготування:

  1. Яйце, сіль, та цукор змішати, влити кефір та просіяти борошно з розпушувачем. Додати олію та замісити тісто.
  2. Готове тісто розділити на 4 рівні частинки. Кожну розкачати в коло та викласти натертий сир. Обережно защепити боки до середини, щоб заховати начинку і розкачати ще раз.
  3. Сформоване хачапурі на помірному вогні обсмажити на сковорідці до готовності з обидвох сторін.
  4. Змастити вершковим маслом та насолоджуватися результатом.

Нагадаємо, раніше блогерка розповіла, як приготувати пасту з кабачків.