Ніжне тісто та багато сиру: як приготувати ліниве хачапурі на сковороді
Хачапурі — традиційна грузинська хлібна страва з сиром. Приготувати її можна навіть на сковорідці.
Для хачапурі характерний великий вміст сиру: його в хачапурі приблизно вдвічі більше за вагою, ніж борошна. Існує безліч видів хачапурі. Одним з рецептів поділилася кулінарна блогерка ask_edith.
«Ніжне тісто та багааато сиру, а ще за один заміс у нас виходить обід/вечеря на чотирьох і мінімум зусиль та часу, особливо якщо взяти декілька сковорідок», — зазначає блогерка.
Читайте також:
Інгредієнти:
- борошно — 400 г
- кефір — 260 мл (чим жирніше, тим краще)
- яйце — 1 шт.
- олія — 30 мл
- цукор — 1 ч. л.
- розпушувач — 1 ч. л.
- сіль — 1 ч. л.
Для начинки:
- сир сулугуні — 300 г
- чедер — 200 г
Приготування:
- Яйце, сіль, та цукор змішати, влити кефір та просіяти борошно з розпушувачем. Додати олію та замісити тісто.
- Готове тісто розділити на 4 рівні частинки. Кожну розкачати в коло та викласти натертий сир. Обережно защепити боки до середини, щоб заховати начинку і розкачати ще раз.
- Сформоване хачапурі на помірному вогні обсмажити на сковорідці до готовності з обидвох сторін.
- Змастити вершковим маслом та насолоджуватися результатом.
Нагадаємо, раніше блогерка розповіла, як приготувати пасту з кабачків.