5 продуктів, після вживання яких водіям краще не сідати за кермо
Українці добре знають, що сідати за кермо напідпитку не можна. Та попри це, нерідко поліція зупиняє водіїв, які керують автівкою після того, як випили пиво, вино чи горілку.
Однак є також певні продукти, після вживання яких за кермо краще не сідати. Справа в тому, що трошки алкоголю може міститися і в звичайних продуктах. Розповімо про це детальніше.
Невелика кількість алкоголю (від 0,07% до 3%) може міститися у кефірі, квасі та подібних напоях. Він утворюється в процесі бродіння. Але щоб відчути ефект алкоголю, треба випити багато літрів цих напоїв.
Містять невелику кількість алкоголю і перезрілі банани. У 5 бананах, які почорніли, може бути стільки ж алкоголю, як, наприклад, у невеликій склянці пива.
Соління теж можуть містити алкоголь, який утворюється в процесі бродіння. Також трошки алкоголю можуть додавати у певну випічку. Тому після вживання таких продуктів водіям не радять сідати за кермо, бо алкотестер, ймовірно, може показати перевищення норми.
Нагадаємо, в одному з мікрорайонів Мукачева зупинили дуже п’яного водія.