Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 310 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 17 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 800+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 15 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1800+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Поради
  • Як варити гречку та 3 поради, як покращити її смак — скільки варити гречку

Як варити гречку та 3 поради, як покращити її смак — скільки варити гречку

Фото: Depositphotos

Гречка — проста і корисна крупа. Розповідаємо, як правильно варити гречку та що додати для кращого смаку.

Гречка є тією крупою, за якою українці біжать у магазин за будь-якої ситуації. Вона універсальна, адже пасує з різними продуктами у поєднанні. А ще ситна та смачна. До речі, дуже часто її споживають у період посту.

Та чимало людей вважає її смак прісним. Фактично, вона «приїдається», якщо готувати її занадто часто. Втім, навіть прості речі можна зробити ще кращими, і варіння гречки не є винятком. Сьогодні ми розповімо, як зварити ідеальну гречку, і що можна додати, щоб зробити її справжнім кулінарним шедевром.

Читайте також:
Як правильно варити булгур та 3 поради, як зробити його смачнішим

Як правильно варити гречку

  1. Для початку промийте кашу. Це допоможе позбутися пилу та можливих домішок.
  2. Оптимальне співвідношення води до гречки — 2:1. Це означає, що на кожну склянку гречки ви використовуєте дві чашки води.
  3. Додаємо дрібку солі ще до того, як крупа почне варитися.
  4. Коли вода закипить, готуємо на маленькому вогні упродовж 15-20 хвилин. Як тільки вода вбереться, можна знімати з плити та залишати під кришкою ще на 5 хвилин, щоб крупа «дозріла».

Як покращити її смак

Тепер, коли ви знаєте базу, час перетворити її на щось справді особливе. Перше, що можна зробити, це додати трішки масла під час варіння. Але саме масла, а не спреду. Тоді її смак буде трохи вершковий.

Водночас кулінар Євген Клопотенко радить для урізноманітнення смаку трохи підсмажити перед варінням згадану крупу. На добре розігрійте сковорідку покладіть трішечки вершкового масла. Потім висипте гречку та обсмажте 2-3 хвилини. Вона ніби «відкриє» свій смак. Пересипте її у каструлю та варіть як зазвичай.

Насамкінець Євген Клопотенко пропонує варити її у бульйоні (овочевому, курячому чи грибному). В цьому разі її смак буде насиченішим та більш вираженим.

Цікавий факт, гречку в Америці та деяких країнах Європи не так полюбляють, як українці. І на це є ряд причин, про які ми писали раніше.