Приправа орегано: чому вона така популярна та до яких страв її додають
Спеції є незамінними у приготуванні страв. Без них приготувати щось дійсно смачне доволі важко. Сьогодні розповідаємо, що це за приправа орегано та чому вона така популярна. Також ведемо мову, з якими стравами вона найчастіше використовується.
Цю спецію додають у піцу, пасту, безліч соусів, ароматний суп та багато інших страв. Йдеться про орегано. Ця пряність стала справжньою зіркою кухні.
Орегано — це трав’яниста рослина з насиченим, трохи пряним ароматом і гіркувато-солодким смаком. Її назва в перекладі з грецької означає «радість гір».
Чому ж орегано настільки популярне? По-перше, аромат здатний добряче пробудити апетит. По-друге, ця приправа дуже універсальна: її використовують як у класичній італійській кухні, так і у стравах інших народів.
До яких страв додають орегано?
- Італійські страви — піца та паста. Любителі піци вже знайомі з орегано. Ця приправа є основним інгредієнтом у приправленні класичного томатного соусу для піци. Що стосується пасти, то кілька щіпок орегано перетворять звичайний спагетті з соусом на щось незабутнє.
- Супи та бульйони. Орегано додають до супів, щоб зробити їх більш насиченими й ароматними. Наприклад, овочевий суп чи суп із сочевицею стане цікавішим на смак, якщо додати трохи цієї трави.
- М’ясні та рибні страви. Не обійтися без орегано й у маринадах для м’яса та риби. Він чудово поєднується з лимоном, часником та оливковою олією, створюючи ідеальну базу для маринування.
Орегано розкриває свій аромат найкраще під час термічної обробки. Тому його часто додають на початку приготування. Але варто бути обережними: ця приправа дуже концентрована, тому її краще використовувати помірно.
Перед цим ми публікували, як правильно варити кускус та що додати для кращого смаку.