Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Поради
  • Приправа орегано: чому вона така популярна та до яких страв її додають

Приправа орегано: чому вона така популярна та до яких страв її додають

Фото: Depositphotos

Спеції є незамінними у приготуванні страв. Без них приготувати щось дійсно смачне доволі важко. Сьогодні розповідаємо, що це за приправа орегано та чому вона така популярна. Також ведемо мову, з якими стравами вона найчастіше використовується.

Цю спецію додають у піцу, пасту, безліч соусів, ароматний суп та багато інших страв. Йдеться про орегано. Ця пряність стала справжньою зіркою кухні.

Орегано — це трав’яниста рослина з насиченим, трохи пряним ароматом і гіркувато-солодким смаком. Її назва в перекладі з грецької означає «радість гір».

Читайте також:
Як варити гречку та 3 поради, як покращити її смак — скільки варити гречку

Чому ж орегано настільки популярне? По-перше, аромат здатний добряче пробудити апетит. По-друге, ця приправа дуже універсальна: її використовують як у класичній італійській кухні, так і у стравах інших народів.

До яких страв додають орегано?

  • Італійські страви — піца та паста. Любителі піци вже знайомі з орегано. Ця приправа є основним інгредієнтом у приправленні класичного томатного соусу для піци. Що стосується пасти, то кілька щіпок орегано перетворять звичайний спагетті з соусом на щось незабутнє.
  • Супи та бульйони. Орегано додають до супів, щоб зробити їх більш насиченими й ароматними. Наприклад, овочевий суп чи суп із сочевицею стане цікавішим на смак, якщо додати трохи цієї трави.
  • М’ясні та рибні страви. Не обійтися без орегано й у маринадах для м’яса та риби. Він чудово поєднується з лимоном, часником та оливковою олією, створюючи ідеальну базу для маринування.

Орегано розкриває свій аромат найкраще під час термічної обробки. Тому його часто додають на початку приготування. Але варто бути обережними: ця приправа дуже концентрована, тому її краще використовувати помірно.

Перед цим ми публікували, як правильно варити кускус та що додати для кращого смаку.