Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Коли садити цибулю весною: поради для гарного врожаю

У цій публікації ви знайдете відповіді на питання, коли можна садити цибулю у відкритий ґрунт та як саме.

Цибуля популярна серед городників своєю родючістю на невибагливістю. Однак є період, коли її краще не садити. Особливо це залежить від температури ґрунту.

Щоб врожай був гарним, потрібно дотримуватися простих, але дієвих порад.

Читайте також:
Посівний календар на березень 2025 року: коли садити овочі, зелень і квіти

Коли садити цибулю у 2025 році

Більшість городників знає, що оптимальний термін для висадки цибулі повинен відповідати кліматичним умовам. Зокрема температура ґрунту має бути +8, +10 градусів.

Земля прогрівається до такої температури приблизно у кінці березня. Все залежить від регіону, де ви проживаєте. До прикладу, оптимальний час для посадки у південних регіонах — середина березня або початок квітня. У північних — кінець квітня чи початок травня. А у центральних — квітень.

Варто зазначити, що цибуля здатна перенести легкі заморозки, однак вони можуть уповільнити її ріст.

Як правильно садити цибулю весною

Спочатку треба підготувати ґрунт — перекопати його та удобрити. Потім потрібно зробити заглиблення розміром 10-12 см для кожної цибулини. Висаджуйте цибулю на відстані 8-10 см одна від одної. Розмір між рядами має бути 15-20 см. Після того, як загорнете всі ряди, присипте зверху золою чи іншим природним добривом.

Щоб врожай цибулі був щедрим, поливайте її та висмикуйте бур’яни. Також слідкуйте за іншими шкідниками.

Якщо дотримуватися всіх рекомендацій, то грядка вже скоро стане зеленою і ви зможете смакувати домашню цибулю, додаючи її до салатів та інших страв.

Раніше видання писало, що вартість цибулі на ринках та в супермаркетах України різко знизилася, що змусило виробників сховати залишки якісного овоча.