Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 100+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Поради
  • Ці види сиру вважаються найкориснішими і їх треба додати в раціон

Ці види сиру вважаються найкориснішими і їх треба додати в раціон

Як обрати сир та з чим його їсти, щоб зберегти корисність — читайте в публікації.

Сир — це смачний продукт, який виготовляють з молока. Його подають як нарізку, додають до салатів та роблять з нього смачні страви. Навіть дітям корисно вживати сир.

Однак є три види сиру, які зміцнюють імунну систему та багаті на білки і вітаміни. Якщо у вас немає алергії на молочні продукти і ви любите сир, то можете спробувати додати їх до свого раціону.

Читайте також:
Якщо ви будете їсти ці продукти, то можете забути про дієти

Чим корисний сир «Фета»

Цей грецький сир зазвичай додають до салатів. Він не тільки смачний, а ще й поживний, адже містить велику кількість кальцію та збагачений вітамінами В.

З «Фети» роблять грецький салат, адже він чудово поєднується зі свіжими огірками, томатами та оливками. Також його використовують у випічці чи подають до нарізки з медом.

Сир «Моцарелла»

Для тих, хто слідкує за фігурою, цей сир підійде ідеально, адже він низькокалорійний. Окрім того, він містить корисні пробіотики, що зміцнює імунну систему.

«Моцареллу» додають до салатів, запіканки, а також використовують як начинку для омлетів та сандвічів. Він добре розтоплюється і його часто використовують для піци. Ви можете навіть вдома приготувати піцу зі смачною Моцареллою.

Сир з блакитною пліснявою

Не всім подобається пліснявий сир, однак його вважають джерелом кальцію. Пліснявий сир часто подають як нарізку з медом. Він чудово смакує з фруктами та вином. У салати його теж додають для вираження смаку. Ще можна додати пліснявий сир у пасту чи соус, або ж крем-суп.

Головне при виборі сиру — перевірити його строк придатності. Вибирайте свіжі сири та готуйте з них різноманітні страви чи смакуйте у якості нарізки.

Раніше видання писало про ТОП-5 причин пити молоко щодня.