Ці види сиру вважаються найкориснішими і їх треба додати в раціон
Як обрати сир та з чим його їсти, щоб зберегти корисність — читайте в публікації.
Сир — це смачний продукт, який виготовляють з молока. Його подають як нарізку, додають до салатів та роблять з нього смачні страви. Навіть дітям корисно вживати сир.
Однак є три види сиру, які зміцнюють імунну систему та багаті на білки і вітаміни. Якщо у вас немає алергії на молочні продукти і ви любите сир, то можете спробувати додати їх до свого раціону.
Чим корисний сир «Фета»
Цей грецький сир зазвичай додають до салатів. Він не тільки смачний, а ще й поживний, адже містить велику кількість кальцію та збагачений вітамінами В.
З «Фети» роблять грецький салат, адже він чудово поєднується зі свіжими огірками, томатами та оливками. Також його використовують у випічці чи подають до нарізки з медом.
Сир «Моцарелла»
Для тих, хто слідкує за фігурою, цей сир підійде ідеально, адже він низькокалорійний. Окрім того, він містить корисні пробіотики, що зміцнює імунну систему.
«Моцареллу» додають до салатів, запіканки, а також використовують як начинку для омлетів та сандвічів. Він добре розтоплюється і його часто використовують для піци. Ви можете навіть вдома приготувати піцу зі смачною Моцареллою.
Сир з блакитною пліснявою
Не всім подобається пліснявий сир, однак його вважають джерелом кальцію. Пліснявий сир часто подають як нарізку з медом. Він чудово смакує з фруктами та вином. У салати його теж додають для вираження смаку. Ще можна додати пліснявий сир у пасту чи соус, або ж крем-суп.
Головне при виборі сиру — перевірити його строк придатності. Вибирайте свіжі сири та готуйте з них різноманітні страви чи смакуйте у якості нарізки.
Раніше видання писало про ТОП-5 причин пити молоко щодня.