Пісний салат за 15 хвилин: рецепт з інгредієнтів, які є у кожного
Прості інгредієнти можуть створити неперевершений смак — і цей пісний салат є чудовим прикладом. Публікуємо його рецепт.
Ніжна кремова квасоля, хрусткі волоські горіхи, ароматні родзинки та смажена ріпчаста цибуля зі свіжою зеленню — всього кілька компонентів, а результат вражає. Так коротко описує смакові якості страви знаний шеф-кухар Євген Клопотенко.
За його словами, цей рецепт салату з квасолі не вимагає багато часу та зусиль — всього 10-15 хвилин, і страва готова. Його можна подавати як самостійну страву з хрустким хлібом або як гарнір до риби чи м’яса.
Читайте також:
Інгредієнти:
- 300 грамів білої консервованої або відвареної квасолі,
- 2 ріпчасті цибулини,
- 50 грамів світлих родзинок без кісточок,
- 50 грамів волоських горіхів,
- 3 пера зеленої цибулі,
- 3 столові ложки соняшникової олії,
- сіль та перець — за смаком.
Рецепт пісного салату
- Волоські горіхи подрібніть ножем до стану великих крихт. За бажанням можна використати блендер, але важливо не перемолоти їх надто дрібно. Обсмажте горіхи на сухій сковорідці кілька хвилин.
- Квасолю відкиньте на друшляк, промийте під проточною водою та дайте їй стекти.
- Цибулю очистьте і наріжте півкільцями.
- Розігрійте олію на сковорідці, додайте цибулю, трохи посоліть і обсмажте до м’якості.
- Додайте квасолю до цибулі та тушкуйте разом на слабкому вогні ще 3 хвилини.
- Перекладіть суміш у миску, додайте підсушені горіхи та родзинки. Посоліть і поперчіть за смаком.
- Заправте салат 1 столовою ложкою олії, посипте подрібненою зеленою цибулею та подавайте до столу.
Раніше видання повідомляло, як приготувати салат з мівіни за 10 хвилин.