Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 600+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 100+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Пісний салат за 15 хвилин: рецепт з інгредієнтів, які є у кожного

Прості інгредієнти можуть створити неперевершений смак — і цей пісний салат є чудовим прикладом. Публікуємо його рецепт.

Ніжна кремова квасоля, хрусткі волоські горіхи, ароматні родзинки та смажена ріпчаста цибуля зі свіжою зеленню — всього кілька компонентів, а результат вражає. Так коротко описує смакові якості страви знаний шеф-кухар Євген Клопотенко.

За його словами, цей рецепт салату з квасолі не вимагає багато часу та зусиль — всього 10-15 хвилин, і страва готова. Його можна подавати як самостійну страву з хрустким хлібом або як гарнір до риби чи м’яса.

Читайте також:
Коли є лише 15 хвилин часу: швидкий рецепт рулету з лаваша

Інгредієнти:

  • 300 грамів білої консервованої або відвареної квасолі,
  • 2 ріпчасті цибулини,
  • 50 грамів світлих родзинок без кісточок,
  • 50 грамів волоських горіхів,
  • 3 пера зеленої цибулі,
  • 3 столові ложки соняшникової олії,
  • сіль та перець — за смаком.

Рецепт пісного салату

  1. Волоські горіхи подрібніть ножем до стану великих крихт. За бажанням можна використати блендер, але важливо не перемолоти їх надто дрібно. Обсмажте горіхи на сухій сковорідці кілька хвилин.
  2. Квасолю відкиньте на друшляк, промийте під проточною водою та дайте їй стекти.
  3. Цибулю очистьте і наріжте півкільцями.
  4. Розігрійте олію на сковорідці, додайте цибулю, трохи посоліть і обсмажте до м’якості.
  5. Додайте квасолю до цибулі та тушкуйте разом на слабкому вогні ще 3 хвилини.
  6. Перекладіть суміш у миску, додайте підсушені горіхи та родзинки. Посоліть і поперчіть за смаком.
  7. Заправте салат 1 столовою ложкою олії, посипте подрібненою зеленою цибулею та подавайте до столу.

Раніше видання повідомляло, як приготувати салат з мівіни за 10 хвилин.