Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Чим замінити дорогий сир: бюджетні й смачні альтернативи

Читайте, як зекономити на дорогому сирові та які саме види можна легко замінити дешевшими варіантами.

Сир — це один із молочних продуктів, які люблять як діти, так і дорослі. На ринку України представлено чимало видів сирів. Різноманіття на полицях магазинів змушує зупинятися й довго вибирати той, який підійде не лише за смаком, а й за ціною.

Часто хочеться приготувати щось смачне, але водночас бюджетне. Іноді для реалізації кулінарної ідеї потрібен дорогий сир, однак витрачати на нього великі кошти не завжди хочеться. У такому випадку можна знайти альтернативні варіанти, які не зіпсують страву.

Читайте також:
Чим замінити авокадо: бюджетні рішення для корисного сніданку

Який дорогий сир можна замінити дешевшим

Щоб не втратити смак і користь, а також отримати задоволення від їжі, можна легко обрати заміну дорогим варіантам. Наприклад, домашній творог може замінити фету, моцарелу або рикоту. Більше того, у домашній альтернативі часто більше вітамінів, вона поживніша та краще засвоюється організмом.

Якщо ви хочете замінити твердий дорогий сир, зверніть увагу на вагові бюджетні варіанти — український, голландський тощо. Завдяки нижчій ціні можна взяти більший шматок, якого вистачить надовго.

Вершковий сир "Філадельфія" можна замінити аналогами, які також є на ринку. Часто під іншою назвою продаються сири з дуже схожим складом — вони майже не відрізняються за смаком та ідеально підходять для суші, закусок і десертів.

Як зробити домашній вершковий сир

Ви також можете самостійно приготувати плавлений сирок або вершковий сир вдома. Для цього знадобиться сметана 20% або кефір, а також марля. Вилийте сметану в марлю, зав’яжіть краї та підвісьте над мискою на 6–8 годин (можна на ніч). З рідиною піде зайва волога, і вийде густа маса, схожа за консистенцією на філадельфію. У кінці додайте до сиру трохи солі або кілька крапель лимонного соку — вийде чудовий крем-сир.

Нагадуємо, чим можна замінити червону рибу.