Рецепт котлет зі шкільної їдальні, які готували за ГОСТом
Згадати смак дитинства просто — варто лише приготувати котлети, які колись готували в кожній школі.
У сучасному світі є доступ майже до будь-якої інформації, рецепт тієї чи іншої страви можна знайти за лічені хвилини. Але інколи хочеться повернутися в ті часи, коли смачні та запашні котлети були в кожній їдальні, а зараз їх уже рідко коли побачиш.
Цей запах з дитинства згадується відразу, щойно лише поглянеш на фото котлет, які готували за ГОСТом. Ви можете прямо зараз приготувати їх удома, а для цього не потрібно багато часу та інгредієнтів.
Рецепт котлет, які готували в школі
Вам знадобляться такі інгредієнти:
- 500 г яловичини (фаршу),
- 500 г свинини (фаршу),
- цибуля — 320 г,
- житній або чорний хліб — 350 г,
- 2 курячі яйця,
- 2 ч. л. солі,
- перець за смаком,
- панірувальні сухарі.
Спочатку помістіть у глибоку миску хліб та залийте його невеликою кількістю води. Потім зцідіть воду руками, щоб хліб легко кришився. Далі помістіть у миску фарш, а також дрібно нарізану цибулю. Посоліть і поперчіть усе та додайте 2 яйця. Добре перемішайте інгредієнти й дайте фаршу постояти 10 хвилин. Перед тим як формувати котлети, змочіть руки, щоб фарш до них не липнув. Відбийте котлету в долонях і надайте їй форму. Потім запаніруйте в сухарях. Смажте котлети на розігрітій сковороді з олією з обох боків.
Видання «PMG.ua» нагадує рецепт котлет без мʼяса, які не відрізняються від звичайних.