Рецепт тушкованої капусти, який змінить уявлення про звичну страву
Читайте, як приготувати смачну тушковану капусту вдома, щоб здивувати гостей та членів родини.
Тушкована капуста — це чудовий гарнір до будь-чого. Серед українців ця страва дуже популярна, ба більше — її використовують як начинку для пиріжків, а також вареників. Чи не кожен громадянин хоч раз у житті готував тушковану капусту.
Здавалося б, все просто: треба лише порізати капусту, поставити її у каструлю та тушкувати. Проте для того, щоб страва вийшла дійсно смачною та незвичною, варто додати ще декілька інгредієнтів. Про це — далі в публікації.
Як приготувати тушковану капусту
Вам потрібні такі інгредієнти:
- половина білокачанної капусти середнього розміру,
- 2 цибулі,
- 2 моркви,
- 2 лаврові листки,
- 1 ч. л. чорного меленого перцю,
- 2 ч. л. солі,
- 2 ст. л. томатної пасти,
- 0,5 ч. л. меленого коріандру,
- олія для смаження.
Цибулю поріжте дрібно та поставте смажитися на розігріту сковорідку. Через 2 хвилини додайте до неї моркву, натерту на великій тертці. Смажте 3 хвилини і додайте сіль, після чого перемішайте і готуйте до золотистості.
В іншій сковорідці готуйте капусту: на середньому вогні, постійно помішуючи. Далі додайте до капусти лавровий лист та приправи. Коріандр додасть аромату та зробить страву незвичною. Тушкуйте ще 15 хвилин, після чого додайте томатну пасту й обсмажені цибулю з морквою. Після цього добре перемішайте все — і страва готова.
Також видання публікувало простий рецепт приготування смачних та ароматних пиріжків.