• Головна
  • Поради
  • Рецепт тушкованої капусти, який змінить уявлення про звичну страву

Рецепт тушкованої капусти, який змінить уявлення про звичну страву

Рецепт тушкованої капусти

Читайте, як приготувати смачну тушковану капусту вдома, щоб здивувати гостей та членів родини.

Тушкована капуста — це чудовий гарнір до будь-чого. Серед українців ця страва дуже популярна, ба більше — її використовують як начинку для пиріжків, а також вареників. Чи не кожен громадянин хоч раз у житті готував тушковану капусту.

Здавалося б, все просто: треба лише порізати капусту, поставити її у каструлю та тушкувати. Проте для того, щоб страва вийшла дійсно смачною та незвичною, варто додати ще декілька інгредієнтів. Про це — далі в публікації.

Читайте також:
Готується просто, а виглядає як у ресторані — рецепт рожевої пасти

Як приготувати тушковану капусту

Вам потрібні такі інгредієнти:

  • половина білокачанної капусти середнього розміру,
  • 2 цибулі,
  • 2 моркви,
  • 2 лаврові листки,
  • 1 ч. л. чорного меленого перцю,
  • 2 ч. л. солі,
  • 2 ст. л. томатної пасти,
  • 0,5 ч. л. меленого коріандру,
  • олія для смаження.

Цибулю поріжте дрібно та поставте смажитися на розігріту сковорідку. Через 2 хвилини додайте до неї моркву, натерту на великій тертці. Смажте 3 хвилини і додайте сіль, після чого перемішайте і готуйте до золотистості.

В іншій сковорідці готуйте капусту: на середньому вогні, постійно помішуючи. Далі додайте до капусти лавровий лист та приправи. Коріандр додасть аромату та зробить страву незвичною. Тушкуйте ще 15 хвилин, після чого додайте томатну пасту й обсмажені цибулю з морквою. Після цього добре перемішайте все — і страва готова.

Також видання публікувало простий рецепт приготування смачних та ароматних пиріжків.