Не поспішайте викидати мандаринові кірки: ось як вони стануть у пригоді вдома
Чому не треба викидати мандаринові кірки та як вони можуть знадобитися у господарстві — читайте в публікації.
Часто багато людей після того, як з’їдять мандарин, викидають його шкірку, вважаючи це непотребом. Проте багато хто сушить та зберігає її, щоб потім з користю використати. Мало хто знає, але шкірки від мандаринів навіть можна додавати у чай — це посилить його аромат і смак.
Також за допомогою них можна зекономити на розчині для прибирання. Це може бути справжнім відкриттям для когось, поки інші вже активно користуються цим лайфхаком. Але є й інші способи використання мандаринових шкірок — зокрема для косметичних процедур.
Перший варіант — мандариновий розчин для прибирання. Він допоможе у прибиранні будинку та видалить навіть застарілі плями. Вам потрібно скласти мандаринові шкірки у пляшку та залити їх оцтовою кислотою. Дайте цьому розчину настоятися, а потім перелийте його у пляшку з пульверизатором, щоб було зручно наносити на поверхні. Візьміть ганчірку з мікрофібри, обприскайте забруднені місця та протріть.
Мандаринове саше — економний варіант для господинь. Вам потрібно лише взяти свіжі мандаринові шкірки та розмістити їх у шафі. Таким чином не буде заводитися міль, а запах буде приємним.
Також ви можете зробити тонік із мандаринових шкірок. Для цього потрібно взяти мінеральну воду та залити нею шкірки. Дайте настоятися кілька годин. Після цього використовуйте тонік для шкіри, щоб вона була пружною та сяючою. Цей засіб також очищує шкіру, тому його можна застосовувати як засіб для вмивання.
Нагадуємо, чому не треба викидати кавову гущу та куди її дівати.