Чому не треба викидати кавову гущу та куди її дівати

Здавалося б, кавова гуща — це непотріб, який обов’язково треба викинути у смітник. Проте це не так, адже вона може пригодитися у господарстві та для догляду за тілом.
Після того, як ви зварили ароматну каву, залишається гуща, що вже не придатна до вживання. Більшість людей зливають її у раковину чи викидають у смітник, але що, як є інші варіанти? Мало кому приходить на думку зберігати кавову гущу, оскільки вона вважається відходом.
ВІДЕО ДНЯЄ декілька методів її застосування. Перший і найбільш популярний — скраб для тіла. Вважається, що кава ефективно бореться із целюлітом, тому жінки часто її використовують. Також із неї роблять маски для обличчя і тіла. У косметології кава широко використовується, і є чимало засобів із нею. Але є ще інші методи, про які мало хто знає.
Кавова гуща може служити добривом для рослин — томатів, лохини, кімнатних квітів та троянд. Цей, здавалося б, непотріб містить азот, калій, фосфор та інші мікроелементи, які корисні для рослин. Саме тому городники часто удобрюють кавовою гущею рослини. Її треба тільки перемішати із землею. Проте будьте обережні — важливо не перестаратися.
Мало хто знає, але кавова гуща відлякує комах. Її запах не полюбляють комарі, мухи та інші комахи. Тому ви можете розкласти її у маленькі контейнери по дому. Головне — періодично замінювати на свіжу, оскільки запах вивітрюється, а кавова гуща псується.
РекламаЯк поглинач запахів у холодильнику, шафі, навіть у взутті, також використовують кавову гущу. Але тут вже інший метод використання: треба спочатку висушити її, а потім викласти у мішечок чи відкрите блюдце. Таким чином кавова гуща нейтралізує неприємний запах. Також її можна використовувати як чистячий засіб — вона чудово видаляє жир та накип. Треба лише присипати на сковорідку та потерти губкою.
Також видання писало, який інгредієнт для ранкової кави допоможе зберегти молодість.