Треба бути уважним: яке авокадо не можна купувати
Інформація про те, як розрізнити стигле авокадо та які ознаки має зіпсований плід.
Авокадо називають суперфудом через його малокалорійність та велику кількість поживних речовин. Для когось ідеальний сніданок — це скибочка хліба з авокадо і помідорами. Відомі особи та блогери, які транслюють своє життя, показують і доводять, що це корисно і поживно.
Проте не всі знають, як правильно обирати цей фрукт. За зовнішніми ознаками ви можете розрізнити зіпсований товар від доброго. Звичайно, слід враховувати і сорт авокадо, адже один має більш щільну шкірку та темний колір, а інший — гладкий і світлий. І один, і другий треба вибирати уважно.
Як правильно вибирати авокадо
У першу чергу зверніть увагу на колір — якщо він дуже темний, то це може свідчити про те, що плід перестиглий. Він вже скоро зіпсується, і споживати його краще не треба. Другий момент — натисніть пальцями на авокадо, щоб переконатися у його дозрілості. Якщо він легко натискається і залишаються вм’ятини на шкірці, то це також означає, що фрукт перезрілий.
Сухий і легкий плід — ознака того, що він довго стояв на прилавку і вже зіпсувався. Темні або чорні плями на шкірці означають, що авокадо починає гнити. Також добре придивіться, чи немає плісняви біля кінчика, адже такий фрукт небезпечний для вживання. Ви також можете придбати занадто твердий авокадо, а це значить, що він ще не дозрів. У такому випадку залиште його на 1-2 дні і можете споживати.
Також видання ділилося ідеєю, як посадити авокадо з кісточки в домашніх умовах.