Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Поради
  • Жовтіє цибуля, але її ще можна врятувати: чим обробити, щоб не в’янула

Жовтіє цибуля, але її ще можна врятувати: чим обробити, щоб не в’янула

Фото: Факти

Що робити, коли жовтіє цибуля на грядці посеред літа, знають досвідчені городники. Можна її обробити для часткового відновлення. Повністю жовті пагони врятувати вже навряд чи вдасться, а ось решта зелених «чубчиків» перестануть в’янути.

Пожовтіння пір’я у цибулі наприкінці сезону — звичне явище. Але коли це відбувається посеред літа, варто насторожитися: це сигнал про проблему, яку слід вирішувати негайно.

Якщо вчасно втрутитися, ситуацію можна швидко виправити. Є простий засіб, який допоможе «оживити» ослаблені рослини й повернути цибулі здоровий вигляд.

Читайте також:
Так роблять на Закарпатті й рослини після цього не в’януть: чим підживити у спеку

Найчастіше жовтіння пов’язане з нестачею поживних речовин. Коли коріння не отримує достатнього живлення, страждає й надземна частина — пір’я починає втрачати колір.

Як приготувати розчин для підживлення цибулі

Змішайте 1 чайну ложку кальцієвої селітри, 1 столову ложку нашатирного спирту, 1 столову ложку сухої гірчиці з 10 літрами теплої води. Усе ретельно перемішайте до повного розчинення інгредієнтів і залиште настоюватися на одну годину.

Готовим розчином потрібно щедро полити цибулю під корінь. Найкраще робити це після дощу, коли ґрунт зволожений. Якщо дощу не було, спочатку полийте грядки звичайною водою, а вже потім застосовуйте добриво.

Результат буде помітний дуже швидко — вже за пару днів листя набуде яскраво-зеленого кольору, а рослини почнуть активно рости й формувати великі головки.

Раніше видання розповідало, чим підживити помідори, щоб вони перестали жовтіти та в’янути.