Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Закарпатті затримали "перевертня у погонах"

Внутрішня безпека Держприкордонслужби викрила корумпованого офіцера. Його разом зі спільником затримали у Закарпатській області.

Майор зі штабу прикордонного загону спробував втягти у протиправну діяльність нижчого за званням військовослужбовця, щоб він сприяв незаконній діяльності на своїй ділянці відповідальності. Крім службового впливу, "перевертень" намагався "спокусити" інспектора хабарем у розмірі $500 США і €600.

Читайте також:
Прикордонник вимагав 1000 доларів хабаря

Встановлено, що затриманий корупціонер налагоджував механізм втягування підлеглих у протиправну діяльність. Кошти для підкупу отримував від місцевого жителя, далі планувалося залучити прикордонників до сприяння в незаконному переміщенні в країни ЄС незаконних мігрантів та тютюнових виробів.

Зокрема, задокументовано факт підготовки незаконного переправлення іноземців у Словаччину із залученням громадян цієї країни на суміжній території. Наразі, як зазначили у Держприкордонслужбі України, тривають слідчі дії. Вирішуються питання щодо обрання корумпованому офіцеру та його спільнику запобіжного заходу.

Нагадаємо, судитимуть закарпатського митника.