Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • На Закарпатті почастішали випадки використання фальшивих СOVID-сертифікатів

На Закарпатті почастішали випадки використання фальшивих СOVID-сертифікатів

Упродовж року поліцейські відкрили за такими фактами 147 кримінальних проваджень. Майже 25% із них відкриті впродовж листопада, а це 38 справ. Серед правопорушників – як закарпатці, так і мешканці інших областей: Львівської, Тернопільської, Івано-Франківської, Рівненської, Дніпропетровської, Одеської, Херсонської, Чернівецької та Київської.

Більшість злочинів стосується використання "липових" довідок про вакцинацію та сертифікацію, що кваліфікується частиною 4 статті 358 Кримінального кодексу України. Найбільше правопорушень – випадки, коли громадяни пред’являють несправжні свідоцтва про вакцинацію чи довідки про негативні результати плр-тестування саме при перетині кордону, повертаючись в Україну, повідомляють у відділі комунікації поліції Закарпатської області.

Читайте також:
У Закарпатті запрацювали пункти допомоги з отримання СOVID-сертифікатів

До прикладу, один із таких випадків нещодавно був зафіксований на КПП «Вилок». Повертаючись на територію України, мешканець Виноградова пред’явив прикордонникам фальшиве свідоцтво про вакцинацію. Серед явних ознак підробки були і вигадані чоловіком дати вакцинації, які збігалися з періодом, коли він саме відпочивав в Об’єднаних Арабських Еміратах.

Наразі на Закарпатті дізнавачами поліції повідомлено 21 підозру та 20 справ вже скеровано до суду. Подібні протиправні дії не лише передбачають кримінальну відповідальність за підробку документів, але й несуть пряму загрозу життю та здоров’ю як правопорушників, так і тих, з ким вони контактують.

Нагадаємо, у Нацполіції пояснили, коли каратимуть власників куплених COVID-сертифікатів.