Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • Поліція показала, як затримала на Закарпатті чоловіків, які переправляли через кордон військовозобов’язаних

Поліція показала, як затримала на Закарпатті чоловіків, які переправляли через кордон військовозобов’язаних

До схеми причетні 33-річний організатор із Тячівщини та його 34-річний спільник із Хустщини.

Оперативники відділу міграційної поліції ГУНП в Закарпатській області, у співпраці зі слідчими та військовослужбовцями Чопського прикордонного загону, заблокували в регіоні ще один канал, через який зловмисники намагалися переправляти за кордон чоловіків, що підлягають мобілізації.

Встановлено, що до схеми причетні двоє закарпатців – 33-річний організатор із Тячівщини та його 34-річний спільник із Хустщини. Маршрут для незаконного перетину вони проклали в межах Берегівського району, поблизу прикордонного села Астей.

Читайте також:
На Закарпатті за 4 тисячі доларів переправляли чоловіків за кордон

За три тисячі доларів США з однієї особи фігуранти доставляли клієнта в максимальній близькості до лінії кордону та надавали чіткі вказівки, слідуючи яким чоловіки могли б покинути межі України.

В ході проведення оперативних заходів правоохоронці затримали 34-річного провідника разом із клієнтом саме під час спроби переправити останнього до сусідньої Угорщини. Одразу після цього поліцейські затримали й організатора злочину.

У зловмисників слідчі вилучили грошові кошти, які втікач встиг передати їм за незаконні послуги, автівку Opel, яка використовувалася для транспортування клієнтів, та мобільні телефони.

"Обох зловмисників затримано у порядку статті 208 КПК України та поміщено до ізолятора тимчасового тримання", – повідомили у відділі комунікації поліції Закарпатської області.

За даним фактом, за процесуального керівництва прокуратури, в поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України, тобто Незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене організованою групою або вчинене з корисливих мотивів. Такі дії караються позбавленням волі на строк від семи до дев’яти років. Слідство у справі триває.

Нагадаємо, радник керівника ОП відповів, чи дозволять чоловікам виїзд за кордон.