Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • Житель Мукачівщини вирішив, що найкращий спосіб отримати гроші це їх надрукувати (ФОТО)

Житель Мукачівщини вирішив, що найкращий спосіб отримати гроші це їх надрукувати (ФОТО)

Правоохоронцями сектору по боротьбі з економічною злочинністю затримано мукачівця, який вдома «виготовляв» гроші. 74 фальшиві купюри номіналом 50 грн, нетбук марки «Asus» та кольоровий принтер...

Правоохоронцями сектору по боротьбі з економічною злочинністю затримано мукачівця, який вдома «виготовляв» гроші.

74 фальшиві купюри номіналом 50 грн, нетбук марки «Asus» та кольоровий принтер «Canon» було вилучено оперативниками сектору по боротьбі з економічною злочинністю під час проведення санкціонованого обшуку у приватному будинку мешканця с. Пістрялово Мукачівського району.

В ході обшуку, розповідають оперативники, було виявлено кімнату, яку підприємливий мукачівець обладнав і здійснював в ній виготовлення сфальшованих купюр. Під час подальшого розслідування, 25-річний хлопець, у якого вилучили підроблені гроші, зізнався, що безпосередньо він причетний до їх виготовлення. А в майбутньому, пояснив підозрюваний, мав намір їх потроху збувати, однак оберігався, щоб не потрапити в поле зору правоохоронців.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження. Вилучені грошові купюри направлені на експертизу до науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС України в Закарпатській області, - повідомив начальник сектору державної служби боротьби з економічною злочинністю Мукачівського міськвідділу міліції Іван Віщак.

Відповідно до ч.1 ст.199 (Виготовлення з метою збуту або збут підроблених грошей) Кримінального кодексу України, мукачівському фальшивомонетнику загрожує досить серйозне покарання – позбавлення волі від трьох до семи років. Наразі перевіряється причетність безробітного мукачівця до збуту підроблених купюр на території м.Мукачева та району.

Наталія Машіко, Мукачівський МВ УМВС