Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Закарпатті викрили фіктивний "банк"

У Західній Україні викрили мережу фіктивних «банків». Відділення фінансової установи працювали на Львівщині, Волині, Рівненщині та Закарпатті. Ще одне було у Житомирі, де проживав організатор злочинного угрупування. 

Мережу фіктивних «банків», яку викрили правоохоронці, чоловік створив разом із шістьма колегами. Вони орендували офіси у різних містах Західної України, де й пропонували фінансові послуги. Зокрема, надавали кредити. Для оформлення кредиту не вимагали від людей ні довідок про доходи, ні офіційної інформації про майновий стан позичальників. Гарантією були внески – від однієї до шести тисяч гривень. За період діяльності «банки» оформили майже дві сотні таких договорів на загальну суму майже три мільйони гривень, – зазначає прес-служба ГУМВС України у Львівській області.

Під час санкціонованих обшуків, у офісах «банків» знайшли багато доказів фінансових оборудок. Відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Організатору та засновнику злочинної схеми оголошено про підозру.