Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • Митниця Закарпаття спростувала інформацію про вирощування маку на митному посту

Митниця Закарпаття спростувала інформацію про вирощування маку на митному посту

Напередодні з’явилось повідомлення, буцімто просто на території митного поста в м. Чоп 56-річна місцева жителька висіяла й доглядала 580 рослин снодійного маку, який виявили закарпатські правоохоронці.

Розповсюджена інформація не відповідає дійсності, оскільки митний пост «Залізничний» Закарпатської митниці ДФС розташований за адресою м. Чоп, площа Європейська, 7, а події висвітлені у ЗМІ мали місце на залізничній станції м. Чоп.

Зауважимо, що свою діяльність митний пост здійснює виключно у зонах митного контролю, створених відповідно до ст. 330 МК України, у міжнародних залізничних пунктах пропуску «Чоп-Захонь» ; «Чоп-Чієрна над Тисою»; «Соловка-Еперешке»; «Чоп-Еперешке» у тому числі на базі інфраструктури залізничних станцій Чоп та Батьово, – повідомляє відділ організації роботи ГУ ДФС України в Закарпатській області.

Доступ до зони митного контролю, в межах якої органи доходів і зборів здійснюють митні формальності, відбувається з дотриманням режиму зони митного контролю і допускається тільки з письмового дозволу керівника відповідної митниці або особи, яка виконує його обов’язки, тому будь-яка діяльність у ЗМК може здійснюватися виключно з дозволу та під контролем посадових осіб митниці. Жоден з підрозділів поліції не звертався до митниці з приводу надання дозволу щодо здійснення тих чи інших заходів у зоні діяльності митниці, що виключає наявність будь яких юридичних чи фактичних підстав для твердження про ті чи інші події на митному посту Закарпатської митниці ДФС.

У зв’язку із зазначеним Закарпатська митниця ДФС вимагає від Головного управління Національної поліції в Закарпатській області офіційного спростування інформації, яка не відповідає дійсності.

У випадку залишення без реагування – митницею будуть вжиті заходи по захисту особистих немайнових прав у судовому порядку.