Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ужгороді з’ясували, чому отруюють собак

Минулого тижня просто посеред ночі, на власному подвір’ї неподалік Ужгорода Ніколета з родиною побачила жахливу картину – їх домашній улюбленець Жак помирав у страшних муках.

"У собаки почалися припадки, піна з рота, він нас вже не пізнавав. Він сам не розумів де він, хто він. Валявся по траві. В нього були припадки, він вставав. Ми порозуміли, що щось дуже страшне сталося", – каже власниця собаки Ніколета Шоп.

40 хвилин тварина плакала не своїм голосом, кидалася в конвульсіях і нікого до себе не підпускала. Господарі навіть не сумнівалися –Жака отруїли. Вони впевнені на всі 100 відсотків – це зробили сусіди.

"Вони все казали, що це не собаки, а бики. Щось з ними робіть, посадіть їх на ланцюг. Два місяці назад у нас стався інцидент. Бабуся виходила з калітки і не побачила, як Жак вискочив. І на це тут були наші сусіди. В них були важкі коробки, і вони почали його бити", – стверджує ужгородка.

Сам сусід звинувачення відкидає. Але зауважує, що пес був агресивним і кидався на людей.

"Те, що вони нас підозрюють, то їхня справа. Головне – совість. Труїли? Ні, я не труїв собаку", – мовив пан Василь, сусід.

Інші ж сусіди, це звинувачення відкидають.Мовляв обидві вівчарки, що є в родині дуже виховані і мирні. Господарі вигулювали їх тільки на повідку і пси слухали всі команди господарів

Господарі звернулися до правоохоронців, ті вже почали перевірку, якщо доведуть вину сусідів, то їм загрожує штраф або обмеження волі за жорстоке поводження з тваринами. Тим часом ветеринари попереджають: аби всі господарі вкрай уважно стежили за своїми собаками і при перших признаках отруєння звертались до медиків, бо після отруєння організму тварини кожна хвилина вкрай важлива.

"У собаки одразу прискорене дихання, іноді підвищена температура. Занадто підвищена. Іноді до 41 градуса. І людина для собаки вдома може зробити небагато. Єдине, що може зробити – це сконтактувати з ветеринаром. Розказати, які є симптоми. Якщо це отруєння препаратом від туберкульозу, то необхідно перш за все ввести вітамін Б6", – зазначив ветеринар Павло Чернов.

Зараз в родині лишилася ще одна вівчарка, подруга отруєного жака – Шері. В тварини рак 4 стадії, тому скільки лишилося жити цьому псу, ніхто прогнозувати не береться. Тому аби легше пережити втрату друга в родині вже з’явився новий домашній улюбленець. Його господарі бережуть як зіницю ока. Не випускають без нагляду навіть на власне подвір’я, бо бояться що й нового члена родини можуть отруїти ті, кому не подобаються чотирилапі.