Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпатець та його спільниця продавали людей у Росію в трудове рабство

Зловмисників,  які декілька років переправляли наших громадян до Росії, де вони ставали трудовими рабами, викрили восени 2014 року правоохоронці Тернопільщини. У ході слідства було зібрано достатньо доказів, аби на лаві підсудних опинився уродженець Закарпаття та його спільниця. 

Злочинний дует шукав людей із скрутним матеріальним становищем та пропонував їм доволі високооплачувану роботу в тепличному господарстві – 500-1000 доларів. Обіцяли належні умови проживання та харчування. Охочих підзаробити таким чином знайшлося чимало, – інформує сектор комунікації НП Тернопільської області. 

Людей відвозили до Краснодарського краю Російської Федерації. Але реальність виявилася інакшою чим пишні обіцянки. Українці потрапляли у справжнє трудове рабство. Одразу по приїзду їхні паспорти забрали. Заробітчанам забороняли спілкуватися та виходити за межі теплиць. Жили робітники в жахливих умовах, а працювали безкоштовно. Втекти можливості не було. 

І хоч на суді про нелюдські умови свідчили десятки потерпілих, підсудні заперечували свою провину. Втім, суд визнав обох звинувачених винними. Чоловіка засудили до п’яти років і одного місяця позбавлення волі, його спільницю – до п’яти років. Це, до слова, мінімальне покарання, передбачене Кримінальним кодексом за злочини пов’язані з торгівлею людьми чи інші незаконні угоди щодо передачі людини.