Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • Після візиту Михайла Саакашвілі до Сваляви місцевому активісту Руху нових сил спалили підприємство

Після візиту Михайла Саакашвілі до Сваляви місцевому активісту Руху нових сил спалили підприємство

У партії пов’язують це з тим, що Рух нових сил не «ліг» під жоден з місцевих політичних кланів, які почали усувати політичних конкурентів звичними для контрабандистів методами.

Сьогодні вночі сталася пожежа на території меблевого виробничого комплексу ТОВ «Крок-вуд» – горів деревообробний цех. Підприємство належить члену ініціативної групи Руху нових сил Закарпаття, підприємцю Юрію Гризі, який організовував візит Михайла Саакашвілі до Сваляви. Пожежу вдалося загасити, проте збитки підприємства оцінюють в 2 мільйони гривень.

«Чи є випадковістю пожежа на території підприємства, яке я очолюю? Вважаю її попередженням, мовляв, якщо буду продовжувати в такому ж дусі – матиму проблеми. В нас на Закарпатті прийнято, що будь-яка нова політична сила йде на «поклон» до когось з місцевих політичних кланів — Балоги, Ланьо чи Медвечука, і потім є лише підконтрольними їм маріонетками. Рух новихз сил став першою політичною силою на Закарпатті, яка пішла іншим шляхом. І цей підпал — це реакція на нашу позицію. Заявляю: я продовжую підтримувати Рух нових сил Михайла Саакашвілі. Якщо боятися влади, яка не гребує жодними брудними засобами, то як ми побудуємо Україну для мільйонів українців, а не для купки жадібних політиканів», — заявив Юрій Грига.

Пожежу також пов’язують з конфліктною ситуацією, яка сталася під час візиту Михайла Саакашвілі в Сваляву. Переполахана місцева рада на чолі з братом одіозного нардепа Михайла Ланьо, зібрала позачергову сесію для виділення коштів на зруйнований минулого року міст, чого і вимагав Михайло Саакашвілі.

«Місцеві контрабандисти дуже чутливо і болісно сприймають появу непідконтрольної їм політичної сили. Тим більше враховуючи той факт, що ця політична сила наразі найшвидше розвивається. Саме тому вони вже почали діяти звичними для себе методами», — прокоментував ситуацію з підпалом цеху Давід Сакварелідзе.

Нагадаємо, візит Михайла Саакашвілі до Сваляви відбувся 23 лютого цього року. Михайло Саакашвілі поїхав до Сваляви через те, що у листопаді минулого року було зруйновано негодою основний місцевий міст і половина мешканців опинились відрізаними від центральної частини міста. Активізувалися місцеві чиновники — голова обласної адміністрації Геннадій Москаль та мер Сваляви Іван Ланьо — за дивним збігом обставин лише напередодні приїзду Михайла Саакашвілі. 

Обидва заявили — щойно документація буде готова, згідно з чинним законодавством, гроші на ремонт виділять. За тим же дивним збігом обставин вже наступного дня, в день приїзду Саакашвілі, депутати місцевої ради зібралися на сесію і таки виділили мільйон гривень на відновлення мосту.