Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Ужгородець допомагав нелегалам дістатися кордону

П’ятеро в’єтнамців та українця, що перевозив їх у своєму автомобілі, затримали сьогодні вночі військовослужбовці відділу «Новоселиця» спільно з представниками Перечинського РВ ГУНП та Перечинського МРВ СБУ у Закарпатській області. Інформацію про можливу появу групи незаконних мігрантів прикордонники отримали від співробітників оперативно-розшукового відділу.

Отож, у рамках проведення спеціальної операції «Кордон-2017», спільною міжвідомчою групою було організовано заходи щодо пошуку та затримання правопорушників. Як результат, близько третої ночі, у місті Перечин правоохоронці виявили легковий автомобіль «ВАЗ», у якому українець перевозив нелегалів із В’єтнаму. Машиною керував 35-річний житель Ужгорода. Як пізніше пояснював водій, іноземців він підібрав в Ужгороді на вулиці Станційній та, за грошову винагороду, повинен був доправити до села Дубриничі, що біля українсько-словацького кордону.

Наразі, тривають фільтраційні заходи. Після з’ясування усіх обставин правопорушення іноземців буде притягнуто до адміністративної відповідальності за ч. 2 ст. 204-1 КУпАП «Порушення або спроба порушення державного кордону України». Також розглядається питання щодо притягнення водія до кримінальної відповідальності за ст. 332 Кримінального Кодексу «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України».