Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпатський суддя, який вимагав хабар, може сісти за ґрати

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, правоохоронці встановили, що суддя та начальник відділу місцевого пенсійного фонду запровадили злочинну схему додаткового заробітку.

За вирішення питання щодо прийняття судового рішення на користь позивача, а саме про виплату останньому компенсації, служитель Феміди та посадовець пенсійного фонду вимагали 8 тисяч гривень неправомірної вигоди, – повідомили у департаменті захисту економіки Національної поліції України.

11 вересня 2017 року оперативники Управління захисту економіки в Закарпатській області Нацполіції, слідчі обласної прокуратури спільно прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури провели затримання фігурантів справи. У судді одного з міськрайонних суддів та посередника правоохоронці вилучили по 4 тисячі гривень.

Читайте також:
На Закарпатті затримали чиновника, який за хабарі допомагав у виготовленні біометричних паспортів "без черги"

Судді було обрано запобіжний захід у вигляді 32 тисяч гривень застави, яка ним була внесена, начальнику відділу пенсійного фонду – домашній арешт.

Досудове розслідування стосовно судді завершено. Йому інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Наразі обвинувальний акт скеровано до суду. Обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, із конфіскацією майна.