Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • Через кордон до Словаччини переправили партію контрабандного бурштину на понад 500 тисяч євро

Через кордон до Словаччини переправили партію контрабандного бурштину на понад 500 тисяч євро

У п’ятницю 15 листопада окружний суд міста Кошице (Словаччина) розглядав клопотання прокурора про утримання під вартою чотирьох громадян України, яких звинувачують у контрабанді бурштину, в ухиленні від сплати податків і страхування. Йдеться про рекордні майже 700 кг цінних мінералів. Українців затримали в місті Кошице біля офісу міжнародної компанії перевезення вантажів DHL Express. Бурштин вони намагалися переправити в Гонконг.

Читайте також:  Українець заховав у машині майже 25 кг бурштину 

Як повідомляє кошицьке видання СМЕ-Корзар, співробітники митниці виявили цю контрабанду при огляді трьох автомашин, де вона перебувала не тільки в багажному відділенні, а й на підлозі позаду сидінь водія і пасажира, а також в причепах. В авто Шкода Октавія було знайдено 288 кг бурштину, в «Мерседес Бенц» — 36 кг, в ще одній «Шкода Октавія» — до 374 кг бурштину. Разом 698 кг мінералу за орієнтовною ціною 551 тисячуа євро.

Читайте також:
Через кордон намагались перевезти 270 кг бурштину

Розслідування довело, що всі четверо українців приїхали до Словаччини у вівторок вранці через українсько-словацький прикордонний перехід "Малі Селменці - Велке Слеменце". Зараз Василь П., Йосип С., Василь Д. і Богдан Е. перебувають під вартою. Двоє з них вже мали проблеми з законом на території Словаччини. Вони займалися контрабандою сигарет і були депортовані. Якщо вина контрабандистів буде доведена, винним загрожує позбавлення волі на термін від 4 до 10 років. Ухилення від сплати ПДВ становить понад 130 000 євро.

Нагадаємо, що молодий румун через сигарети втратив автомобіль.