Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпатця Аттілу Віднянскі визнали найкращим режисером Угорщини

Так вирішило поважне професійне журі на 15 Всеугорській театральній зустрічі в м.Печ.

Це високе звання нашому земляку присудили за постановку п’єси Національного театру “Батіг Бога”. Разом з режисером почесні відзнаки отримали ще два члени колективу: Олександр Белозуб – за найвидовищну інтерпретацію та Отто Лайош Горват – за найкраще виконану чоловічу роль.

Аттіла Віднянскі– учень заслуженого українського театрального режисера Володимира Судьїна. По завершенні навчання очолив Берегівський драматичний театр ім. Дюли Ійєша. Його оригінальні й талановиті постановки помітили, зокрема в сусідній Угорщині. Восени 2012 року Аттілі Віднянському запропонували стати головним директором та режисером першого “храму Мельпомени” сусідньої країни – Національного театру в Будапешті.

Не пориває творчих зв’язків Аттіла і з Берегівським драмтеатром. Чимало акторів останнього сьогодні успішно виступають на сцені Національного театру. Зокрема, один з них – Аттіла Кріштан, якого цього року висунули на престижну театральну премію Атіли Косаша, і саме він є реальним претендентом на цю високу нагороду.