Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Перед відпусткою Обласний муздрамтеатр порадує глядачів прем’єрою

Закарпатський обласний державний український музично-драматичний театр ім.братів Ю.-А. та Є.Шерегіїв завершує 69-ий театральний сезон. Результатами роботи провідної театральної установи краю з журналістами поділились директор Василь Марюхнич, головний режисер театру Анатолій Філіппов та художній керівник Василь Шершун. 

Сезон для театру видався дійсно насиченим: за 11 місяців актори зіграли 180 вистав, якими охопили близько 24 тисяч глядачів по всій області. Якщо мовити в грошовому еквіваленті, то чистий дохід театру склав майже 600 тисяч гривень, – йдеться у повідомленні Управління культури Закарпатської ОДА.

Окрім того, акторам вдалося гідно представити театральне мистецтво краю на сценах Києва та Львова. 

Протягом сезону творчий колектив працював над п’ятьма прем’єрами. Останню – "Про що плачуть верби" (за "Безталанною" І.Карпенка-Карого) – глядачам представлять уже 12 липня о 18.00. Як визначив автор постановки, заслужений артист України Василь Шершун, цей твір Івана Карпенка-Карого програмний не лише для школярів і студентів – він програмний для кожної людини. "Історія про те, як людський егоїзм ладний із дрібниці розкрутити вихор, що зруйнує навіть надміцні та найщиріші почуття. Завдання ж театру не лише розважати, дивувати, а й виховувати, вчити. Я впевнений, що кожен глядач візьме з нашої вистави щось корисне", – ділиться Василь Шершун. Окрім змістового наповнення, вистава обіцяє бути напрочуд видовищною завдяки сучасній хореографічній пластиці, поставленій на музику відомих українських гуртів, а також – ошатними декораціями. 

В свою чергу, головний режисер театру Анатолій Філіппов нагадав, що до кінця цього сезону планувалося поставити і п’єсу закарпатського драматурга Олександра Гавроша "В Парижі красне літо…" – за біографічними матеріалами про видатного закарпатського художника Адальберта Ерделі. Та з цієї прем’єри розпочнуть уже наступний 70-й, ювілейний театральний сезон. Тоді ж, у вересні, свій 80-літній ювілей відзначатиме й сам автор постановки, художній керівник театру, народний артист України Анатолій Філіппов. 

Інших постановок керівники театру поки не анонсували, адже це питання ще належить обговорити на засіданні художньої ради. Проте запевнили: цікавих вистав буде вдосталь, зокрема, музичних – у співпраці з обласною філармонією.