Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Народний фольклорний ансамбль «Іршава» виступив у Словаччині

У невеличкому селищі Мадуніце, що знаходиться на відстані приблизно 80 км від Братіслави відбулися урочистості з нагоди 20-ї річниці свята цибулі.

Щороку, за сприяння керівного апарату села Мадуніце, всі жителі цього невеличкого поселення протягом двох днів співають та танцюють з нагоди збору цибулевого урожаю. Свято таке ж масштабне, як і кількість цибулевих посівів (14 га), оскільки популярні словацькі музичні гурти, закордонні гості (в тому числі і колектив «Іршава»), місцеві знаменитості, аніматори та музиканти і навіть прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо – всі були задіяні у вшануванні звичного всім нам овоча – цибулі. 

Варто відмітити, що гостинності наших сусідів – немає меж: красива сцена, хороший музичний супровід та технічне забезпечення зробили виступи колективів запальними та колоритними. Майже всі жителі цього населеного пункту приєднались до нашого ансамблю, незважаючи на дощову погоду. З глибинки Закарпатського краю до глибинки Трнавського краю, прибули гостинці, які вручили і старості селища Мадуніце – пані Алені. Вона, в свою чергу подарувала всім учасникам колективу по невеликому, та все ж важкенькому, плетеному мішечку цибульки.

Після офіційної частини учасники фольклорного ансамблю, очолюваного заслуженим працівником культури України Надією Мельник-Гудь, разом з начальником відділу культури і туризму райдержадміністрації змогли поспілкуватись з організаторами та поважними гостями Фестивалю цибулі. Іршавчани подякували мальовничому, невеличкому, але дуже приємному та гостинному Мадуніце, сподіваючись, це була не остання зустріч із словацькими друзями.