Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Уродженець Закарпаття Семен Деяк переплив на яхті Атлантичний океан

210 кілометрів екстремальної подорожі закарпатця – від Марокко до Карибських островів.

Усього у трансатлантичній гонці АРС, що стартувала наприкінці листопада, взяло участь 220 човнів з 2000 чоловік на борту.
Серед учасників яхтингу були як досвідчені мореплавці так і звичайні мандрівники – любителі морських пригод. Такі перегони через Атлантику щороку організовує світовий круїзний клуб АРС.

Маршрут довжиною понад 2800 морських миль пролягав від острова Гран-Канарія, що в 210 кілометрах від південного узбережжя Марокко, до острівної міні-держави Сент-Люсія на сході Карибського моря.

Уродженець села Онок на Виноградівщині Семен Деяк плив через Атлантику на максі-яхті "Weddell" (Farr 80). З усіх суден, що брали участь у перегонах, цей човен четвертим подолав трансатлантичний маршрут.

Нагадаємо, раніше Семен Деяк із закарпатським прапором та гербом рідного Виноградова побував на північному і південному полюсах планети, на мисі Горн у Чилі, долав найбільші вершини Ефіопії. Весною цього року разом із ще одним Семеном (Саймоном) з Британії він уже пробував переплисти Атлантантичний океан на весловому двохмісному човні. Однак тоді через технічні несправності човна спроба не вдалася.