Шовдарь, пікниця, бограч, смачне вино та розваги: закарпатців запрошують на фестиваль гентешів
На Закарпатті цієї суботи відбудеться один із найсмачніших фестивалів краю – міжнародний конкурс професійних м’ясників, який пропагує фермерство.
Гентеші (саме так називають угорською різників свиней) зберуться у селі Геча Брегівського району 11 лютого та запрошують всіх долучитися до приготування та вживання страв зі свинини (уг. діснотор).
М’ясників із закарпатських сіл та з-за кордону представлятимуть свою майстерність з самого ранку – збір команд розпочнеться о 7 годині. Гостей тим часом пригощатимуть гарячим вином, палинкою та закускою.
Після обробки м’яса десятки смачних апетитних страв команди варитимуть, смажитимуть і тушкуватимуть на відкритому вогні. Кулінари протягом дня готуватимуть традиційні закарпатські страви зі свинини та змагатимуться за звання найкращого.
Переможців визначать у категоріях: «Найкраща гурка», «Найкраща капуста з м’ясом», «Найкраща ковбаса». Водночас приготовленим частуватимуть гостей фестивалю. На відвідувачів чекають шкварки, гурки, ковбаси, шинка, бограч.
На сцені фестивалю опівдні розпочнеться концертна програма за участі самобутніх творчих колективів з усієї області. Офіційне відкриття о 13.00.