Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Дотепний закарпатець виграв головний гумористичний приз України

Гран-прі 7-го Всеукраїнського фестивалю-конкурсу виконавців гумору і сатири «Усмішки Глазового» дістався актору-декламатору із села Довге на Іршавщині Юрію Мельнику. Конкурс проходив у місті Очакові на Миколаївщині.

«Я не вперше беру участь у цьому фестивалі, де виступають кращі виконавці гумористичних творів з усієї країни, – розповів Юрій Мельник. – Неодноразово був його лауреатом та призером, але головний приз цього престижного змагання мені вдалося вибороти вперше».

У конкурсній програмі закарпатець виконував твори Павла Глазового та Ярослава Мальчака, хоча перед цим не раз із успіхом представляв на всеукраїнській сцені також гуморески русинського поета із Закарпаття Михайла Чухрана.

Паралельно з конкурсом гумористів в Очакові проходив і 22-й Всеукраїнський фестиваль театрального мистецтва «Від Гіпаніса до Борисфена». У складі трупи Берегівського народного українського театру ім. Ярослави Бандурович як актор також виступав згаданий вище Юрій Мельник.

У загальному конкурсі серед 31-го колективу берегівські театрали зайняли третє місце і були першими в номінації за краще відтворення теми фестивалю.

На сцені в Очакові закарпатський театр із Берегова поставив авторську п’єсу Олександра і Ольги Матей «І кози ситі, і сіно ціле допоки…»

Більше дивіться у відео.