Визначено переможців фестивалю "Бобовищенське гроно"
Другий день Етнофестивалю Мукачівщини «Бобовищенське гроно» представив гастрономічну складову Мукачівщини автентичної. В рамках виставки «Сільські садиби» кожен населений пункт району продемонстрував свої традиційні страви, напої та солодощі, виготовлені за давніми рецептами. Експозиційні місця гарно оздобили вишиваними рушниками та композиціями осінньої тематики, що означають збір щедрого врожаю.
Голова Мукачівської РДА Сергій Гайдай спільно з начальником відділу культури Оксаною Кречковською нагородив кожну селищну та сільську ради грамотами та пам’ятними подарунками й щиро подякував всім, хто долучився до участі у фестивалі, – йдеться у повідомленні Мукачівської РДА.
Угорські мотиви, німецькі, словацькі, русинські, українські звичаї та традиції ще раз довели, що Мукачівщина – багатонаціональний район, у громадах якого панує взаємоповага, єдність й толерантність.
Однією зі спільних рис для всіх національностей є давні традиції виноробства, які мають свої специфічні риси у кожному селі. Цікавим майстер класом сьогоднішнього дня стало бондарство, або демонстрація виготовлення діжок, у якому взяв участь і голова Мукачівської РДА Сергій Гайдай.
Також результати конкурсу «Кращий винороб» оголосила й дегустаційна комісія. Нагородив кращих виноробів очільник району Сергій Гайдай.
• Перше місце посів винороб Симчера Михайло Михайлович
• Друга сходинка дісталася Герич Михайла Михайловича
• Третє місце у винороба Гудивок Івана Івановича.
Подарунок для виноробів також є корисним та змістовним – це спеціально виготовлені діжки для вина, ємністю 200, 100 та 50 літрів.
Дипломами нагородили також дві іноземні делегації, які представили свою винну продукцію: з угорського міста Дьондьош та Греції.
А з головної сцени фестивалю гостей вітали хорові, самодіяльні колективи, виконавці, хореографічні колективи та зірки естради. На завершення перед гостями фесту виступили гурти «Анця» та «Рокаш», вітав Мукачівщину й улюбленець публіки Іван Пилипець.