Свято свіжини: у суботу на Закарпатті відбудеться гастрономічний фестиваль-конкурс гентешів
В останню суботу місяця, 27 січня, в селі Геча Берегівського району вже вдванадцяте відбудеться один із найколоритніших гастрономічних фестивалів Закарпаття – Міжнародний фестиваль-конкурс різників – гентешів (з угор. "hentes" – різник). Гості фестивалю отримають можливість скуштувати найрізноманітніші страви зі свинини та продегустувати закарпатські вина.
Із самого ранку команди професійних м’ясників із різних сіл Закарпаття зберуться перед будівлею Гечанської сільради, крім них у село прибудуть також команди гентешів з Угорщини та інших сусідніх країн. Гостей фестивалю пригощатимуть гарячим вином та домашньою сливовицею.
Протягом дня кулінари готуватимуть зі свіжини різноманітні традиційні закарпатські страви – шкварки, гурки, копчені ковбаси, бограч-гуляш, запечені рульки, голубці… Відвідувачі матимуть змогу спостерігати за процесом виготовлення апетитних страв і дегустувати їх.
Доповнить свято виставка-ярмарок робіт народних умільців, а також весела музика, пісні й танці, народні гуляння. Офіційне відкриття фестивалю о 13 годині.