Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Зеленський попередив про можливе зростання ціни на газ та назвав причину

Україна має використати час, необхідний для запуску "Північного потоку-2", для захисту своїх інтересів та енергетичної безпеки.

Про це розповів президент Володимир Зеленський журналістам видань з країн "Нормандської четвірки" та США, інформує пресслужба ОП.

Читайте також:
Що вчора сталось в АТ "Закарпатгаз": подробиці та фото

За його словами, "Північний потік-2" буде пріоритетною темою на зустрічі з Джо Байденом у Вашингтоні. Зеленський сподівається, що навіть після закінчення будівництва трубопроводу, він не запрацює.

Зеленський прокоментував наміри США та Німеччини інвестувати мільярд доларів у відновлювану енергетику України як компенсацію збитків від "Північного потоку-2". Він наголосив, що Україна втратить від припинення транзиту газу через свою територію близько 2 млрд доларів на рік.

Також президент попередив, що через зменшення кількості транзиту може відбутися зростання цін на газ для українських споживачів.

"Північний потік-2" – це зброя. Москва може створити дефіцит поставок на ринку газу й тим самим підвищити ціну. У сучасному світі необов’язково купувати кулемети, щоб завдати шкоди країні. Досить використати економічні інструменти", – підсумував Зеленський.

Раніше повідомлялось, щоб отримати субсидію, треба погасити борги за газ.