Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Газовий "сюрприз": деяких українців переводять на більш дорогий тариф

Тариф на газ для деяких українців може стати непідйомним. А все через "сюрприз", який очікує на близько мільйона домогосподарств.

ЗМІ рясніють новинами, що споживачів без будь-яких повідомлень переводять на більш високі тарифи на газопостачання. Відповідно, у людей з’являються нові борги. Українці бідкаються, що їх переводять без підписання з їхньої сторони жодних документів на "постачальника останньої надії". А в останнього ціна газу сягає аж 12 гривень за кубометр. Мотивують це тим, що попередній постачальник блакитного палива був "не в змозі здійснити поставки".

Читайте також:
З 1 жовтня діятиме новий тариф на електроенергію

Проблемність ситуації в тому, за словами людей, що старий постачальник не повідомив завчасно про свою неспроможність качати газ. А у нового – дуже високий тариф на газ.

Ще одна проблема – це нові борги. Оскільки споживачі не знають про переведення на новий тариф, відповідно може накопичуватись грошова заборгованість. Частково проблему могло б вирішити завчасне попередження і тоді українці могли б оперативно змінити постачальника, але компанії зачасту цього не роблять. Навіть не розміщують інформацію на власних сайтах.

Щоб не перейти на високі тарифи, потрібно постійно стежити за ситуацією у свого постачальника та перевірити, уклав він контракт з «Нафтогазом» і чи отримає газ за низькими тарифами.

24 вересня прем’єр Шмигаль повідомив, що тариф на газ для населення залишиться незмінним і ті, хто уклав річний контракт, отримуватимуть його за ціною меншою за 8 гривень за кубометр. Ця ціна не залежатиме від коливань на біржах чи хабах. Термін дії тарифу – до кінця квітня 2022 року, тобто протягом усього опалювального періоду.

Раніше видання вже звертало увагу на те, що українців переводять на нові тарифи на газ.