Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Газ для населення продаватимуть за новими умовами (що змінилось)

Відтепер компанія "Нафтогаз" продаватиме газ для населення тільки тим компаніям, які входять у балансуючу групу. Відповідні зміни ухвалили на засіданні Кабінету міністрів України 29 листопада.

"Акціонерному товариству" Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України", ТОВ "газопостачальна компанія" Нафтогаз Трейдинг" в період до 30 квітня включно здійснювати продаж природного газу для потреб побутових споживачів, за умови участі покупця в балансуючій групі, створеній відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів №1187 від 29 вересня 2021 року та Кодексу газотранспортної системи", – йдеться в постанові №1237.

Читайте також:
Ціна на газ у грудні (постачальники пропонують газ по 40 гривень)

Варто додати, що зараз практично весь сегмент газу для населення працює у складі згаданої групи. Метою її створення було гарантування необхідних обсягів газу для потреб населення протягом всього опалювального періоду та фіксація цін на блакитне паливо.

Газопостачальні компанії у складі балансуючої групи отримують газ за ціною 7,42 грн за м.куб. Вона є однаковою для всіх.

Нагадаємо, компанії вже оприлюднили ціни на газ для населення за грудень. Тарифи коливаються від 7,79 грн до 13,5 грн за м.куб. Найдешевше купити газ можна у компанії "Енерджі Трейд Груп", а найдорожче – у "Херсонобленерго".