Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

З 1 липня на українців чекають важливі зміни: подробиці

Моторне (транспортне) страхове бюро України повідомило про збільшення страхових виплат за "автоцивілкою" вже з 1 липня 2022 року.

Відповідна інформація розміщена на офіційному сайті об’єднання страховиків.

Національний банк за поданням МТСБУ прийняв рішення щодо збільшення з 1 липня 2022 року страхових сум (максимального розміру виплат) за договорами обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів:

  • до 160 000 гривень на одного потерпілого за шкоду, заподіяну майну потерпілих (до змін ця сума становила 130 000 гривень);
  • до 320 000 гривень на одного потерпілого за шкоду, заподіяну життю та здоров’ю потерпілих (до змін ця сума становила 260 000 гривень).
Читайте також:
"Ощадбанк" повідомив українців про важливе "повернення"

"Зміни торкнуться 42 страховиків-членів МТСБУ та всіх українців, у яких укладені договори "автоцивілки", – прокоментував заступник Голови Національного банку Сергій Ніколайчук.

Як зауважує регулятор, збільшення страхових сум за договорами ОСЦПВ дозволить учасникам дорожнього руху отримати кращий рівень захисту їх фінансових інтересів. Особливо це актуально в умовах зростання цін на деталі та комплектуючі до автомобілів. Водночас вартість полісу для споживачів суттєво не зросте, запевняє НБУ.

З 1 липня також зросте максимальна сума виплат за європротоколом. Зараз вона становить 50 тисяч, а з 1 числа сягне 80 тисяч. Новий  розмір ліміту діятиме для всіх договорів ОСЦПВ, незалежно від дати їх укладання.

Підвищення максимального розміру виплат за європротоколом дасть змогу більшій кількості постраждалих у ДТП осіб оформити ДТП та отримати страхову виплату без необхідності викликати на місце аварії представників Національної поліції, часто залучених до оборони країни під час дії воєнного стану.