Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Україні в м’ясній галузі і свинарстві склалася критична ситуація

У м’ясній галузі і свинарстві України склалася критична ситуація. Справа в тому, що через повномасштабне вторгнення країни-терориста більшість великих сільськогосподарських підприємств, які займаються вирощуванням свиней і переробкою м’яса, опинилися в зоні бойових дій і на тимчасово окупованих територіях.

Про це розповів голова фінансового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев у ході зустрічі, проведеної з Асоціацією "М’ясної галузі" у рамках роботи Національної ради відновлення України від наслідків війни. Нардеп зазначив, що всі пропозиції будуть враховані у роботі над планом відновлення країни.

Читайте також:
Купити сіль: яка ситуація на ринку в Мукачеві

"На жаль, в мʼясній галузі і галузі свинарства України склалася критична ситуація, яка впливає на основу національної продовольчої безпеки України в період війни. Внаслідок військової агресії росії суттєва частина великих сільськогосподарських підприємств, що займаються вирощуванням свиней та переробкою м’яса, опинились у зоні бойових дій та на тимчасово окупованих територіях ("АПК-Інвест", агрокомбінат "Слобожанський", "М’ясокомбінат М’ясний", "Салтівський м’ясокомбінат", Східно-Український мʼясокомбінат та інші)", – сказав Гетманцев.

Він зазначив, що всім представникам асоціації також запропонували можливість складання переліку професійних пропозицій щодо вирішення актуальних проблем.