Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Економіка
  • Прем’єр повідомив, до чого залучатимуть безробітних, якщо ті не знайдуть роботу протягом 30 днів

Прем’єр повідомив, до чого залучатимуть безробітних, якщо ті не знайдуть роботу протягом 30 днів

Офіційно зареєстрованих безробітних українців залучатимуть до суспільно корисних робіт, якщо ті не зможуть працевлаштуватися протягом 30 днів. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Кабміну у вівторок, 21 червня.

"Уряд запускає реформу всієї сфери зайнятості. В умовах повномасштабної війни нам потрібно мобілізувати всі можливі ресурси для перемоги над російськими окупантами. Це стосується також організації роботи в тилу. Уряд сьогодні затвердить документ, який визначає, що офіційно зареєстровані безробітні, яких протягом 30 днів не працевлаштовано, залучатимуться до суспільно корисних робіт", – сказав він.

Читайте також:
Робота під час війни: кого зараз наймають найбільше

За словами прем’єра, безробітних можуть залучати до розбору завалів, будівництва захисних споруд, благоустрою, ремонтних чи сільськогосподарських робіт.

"Що саме потрібно робити в кожному конкретному регіоні, визначатиме місцева влада. Звісно, ця праця оплачуватиметься. Держава платитиме кожному залученому до суспільно корисних робіт зарплату в розмірі мінімальної. Ми фактично усуваємо можливість, коли люди могли отримувати гроші від держави і відмовлятися від запропонованої роботи. В умовах воєнного часу держава не має для цього ресурсів. Усі повинні або воювати і захищати Батьківщину, або працювати на перемогу і для фронту", – заявив Шмигаль.

Раніше у Верховній Раді повідомили, що рівень безробіття на цей момент є на 20% нижчим, ніж рік тому. Це пояснюється виїздом українців через війну. Офіційно безробітними вважаються близько 308 тисяч осіб.