Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Ощадбанк опублікував важливу інформацію для жителів Закарпаття

Ощадбанк 15 грудня опублікував важливу інформацію для закарпатців. Справа в тому, що у четвер підписали меморандум про співпрацю між Ощадбанком та Закарпатською обласною військовою адміністрацією щодо розширення доступу місцевих підприємців мікро-, малого та середнього бізнесу (ММСБ) до кредитних ресурсів.

Підписали документ сьогодні в Ужгороді голова правління Ощадбанку Сергій Наумов та голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

Документ передбачає розробку та впровадження нових фінансових інструментів підтримки суб’єктів ММСБ, залучення міжнародних організацій до кредитування цього клієнтського сегмента, а також допомогу закарпатським підприємцям у підготовці бізнес-планів та техніко-економічних обґрунтувань для нових проектів.

Читайте також:
До 31 травня 2023 року: Ощадбанк оприлюднив важливу інформацію для українців

Також йдеться про допомогу з компенсацією відсотків за кредитами в межах, передбачених відповідними бюджетами.

Програма співробітництва між Ощадом та ОВА сприятиме розвитку регіону завдяки фінансуванню нових підприємницьких проектів, що будуть націлені на довгострокову перспективу. Не менш важливим є соціальний аспект, адже угода має допомогти у створенні на Закарпатті нових робочих місць.

Підписаний документ дозволить збільшити обсяги фінансування підприємців області. Хоча й нині вони значні. Як запевняють у пресслужбі Ощадбанку, найбільш популярною програмою серед закарпатських бізнесменів є "Доступні кредити 5-7-9%", у рамках якої за допомогою Ощаду місцеві підприємці у 2022 році отримали 166 млн грн. При цьому рівень простроченої заборгованості тут дуже незначний – 0,8%.

Серед напрямів діяльності підприємців Закарпатської області переважають деревообробка, оптова та роздрібна торгівля продуктами харчування, зелена енергетика, продаж пально-мастильних матеріалів.

Нагадаємо, в Україні запроваджено банкоматний роумінг.