Які продукти можуть подешевшати весною
Весною ціни на деякі продукти можуть зазнати змін. Якщо говорити про ті, які подешевшають, то це курятина та яйця.
Відповідну інформацію озвучив аналітик Центру досліджень продовольства та землекористування Київської школи економіки Павло Мартишев.
За його словами, поголів’я курей зараз відновлюється. Тому вартість яєць та м’яса курятини може або знизитись, або принаймні стабілізуватись.
Експерт також зазначив, що ціни на молоко і сметану вже стабілізувались. Серед чинників – доволі низький попит на цю продукцію та відновлення виробництва. Надалі молоко не повинно "стрибати" в ціні.
Павло Мартишев зазначив, що тенденцію до зниження цін матимуть продукти з низьким ступенем обробки. Водночас сезонні овочі подешевшають хіба що в другій половині весни.